Ostropestřecový olej
Olej je lisován za studena přímo ze semen bodláku Ostropestřce mariánského.
Olej z ostropestřce je bohatým zdrojem esenciálních nenasycených mastných kyselin a přírodního vitaminu E.
Olej obsahuje tyto mastné kyseliny:
kyselinu linolovou (59 %),
kyselinu olejovou (cca 21 %),
kyselinu palmitynovou (10 %),
kyseliny stearovou, arachidonovou
a behenovou (10 %).
Dalšími přínosnými látkami v této bylině jsou biogenní aminy, kvercetin, vitamín E.
Kategorie: | Oleje |
---|---|
Objem: | 250 ml |
Trvanlivost: | 2 měsíce |
Obalový materiál: | Tmavé sklo |
Rozměr v cm š / v / hl: | 18,5 / 6,4 / 3,8 |
Položka byla vyprodána… |
OLEJ z ostropestřce
Olej je lisován za studena přímo ze semen bodláku Ostropestřce mariánského.
Olej z ostropestřce je bohatým zdrojem esenciálních nenasycených mastných kyselin a přírodního vitaminu E.
Olej obsahuje tyto mastné kyseliny:
kyselinu linolovou (59 %),
kyselinu olejovou (cca 21 %),
kyselinu palmitynovou (10 %),
kyseliny stearovou, arachidonovou
a behenovou (10 %).
JAK UŽÍVAT?
Olej z ostropestřce (jako zdroj mastných kyselin a vitamínu E) doporučujeme užívat samostatně 1–2 lžičky denně.
Tyto olej je skvělý pro prevenci vzniku ischemických chorob srdečních a brání zánětům v cévních stěnách.
STUDENÁ KUCHYNĚ
Měl by být užíván pouze za studena, protože při zahřívání ztrácí své cenné vlastnosti. Má příjemně máslovou chuť s mírným nahořklým podtónem. Hodí se do všech zastudena připravovaných jídel. Olej z ostropestřce lze použít do: salátových zálivek, smoothie, chlazených polévek, omáček, pochoutek, past a k omaštění hotových pokrmů, například brambor, špaget.
ZEVNÍ POUŽITÍ
Olej z ostropestřce je vhodný k ošetření různých dermálních problémů, akné a ekzémů, křečových žil, hemeroidů, je vhodný k masážím a na péči o vlasy.